Es deterioren les cintes de vídeo?
4 (2)

pasar vhs a digital

Si vau néixer durant l’era de les VHS i les cintes de vídeo segur que teniu records de com enregistràveu, canviàveu les cintes o posàveu el VHS al reproductor per gaudir de les imatges amb tota la família. Actualment, aquests formats de cinta de vídeo s’han quedat obsolets i tornar a veure un vídeo familiar pot resultar complicat. A més, heu de tenir en compte que les cintes de vídeo no duren per sempre i, tot i no tocar-les, es van deteriorant.

Per què es deteriora una cinta de vídeo?

Les cintes de vídeo estan formades per diversos components i peces que tendeixen a anar-se deteriorant al llarg dels anys. La imatge i l’àudio queden enregistrats en una cinta magnètica, per tant, dins dels VHS hi ha partícules magnètiques. Aquestes partícules amb el pas del temps i els anys poden anar perdent la seva capacitat de càrrega i és quan comencen a aparèixer problemes amb la reproducció de les cintes.

Per altra banda, les vegades que hagi estat reproduïda o rebobinada la cinta també pot causar el seu deteriorament. Les cintes es poden desenganxar de les bobines internes i trencar-se. Per tant, amb una cinta utilitzada moltes vegades poden començar a aparèixer problemes amb l’àudio i el vídeo.

Què es pot fer per conservar-la?

Tots els formats analògics tendeixen a anar deteriorant-se amb el pas dels anys, i les cintes, com hem vist, no són una excepció. Si realment voleu continuar conservant tots aquells moments i fer que perdurin per sempre la millor manera és digitalitzant. Passant les cintes de vídeo a un arxiu digital farà que les vostres VHS siguin fàcilment accessibles i reproduïdes. Evitar el deteriorament de les cintes és pràcticament impossible, però encara sou a temps de no perdre els vostres records. La transferència a digital és ràpida i segura i podreu tenir tots els vostres arxius en un únic pen drive o disc dur.

Convertir cintes VHS a digital a Barcelona

Si busqueu on passar cintes VHS a Barcelona, nosaltres t’ajudem. Som un laboratori de vídeo dedicat als serveis de postproducció des de 1983. A Videolabdigitalitzem tots els formats de cinta analògica: VHS, Betamax, MiniDV, Video 8…, ja que tenim diferents tipus de reproductors que ens permeten poder treballar de manera contínua i amb qualitat professional. El nostre equip és especialista en la digitalització de cintes realitzant sempre un servei de transferència ràpid i eficient. Les vostres cintes de vídeo es convertiran en arxius digitals que podreu visualitzar i reviure en qualsevol moment.

Contacta amb nosaltres i et farem un pressupost a mida!

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 2 Media: 4]