Digitalitza pel·lícules de Súper 8 en alta qualitat!
5 (2)

telecine super 8 a digital

La gravació de vídeo s’ha convertit en quelcom accessible a tothom. Tots portem a la butxaca o la bossa una càmera de vídeo. Només ens cal agafar el mòbil i començar a capturar. Però molt abans que els smartphones poguessin gravar vídeo o, fins i tot, abans de les videocàmeres o dels VHS, les famílies van començar a gravar amb les famoses càmeres de Súper 8. El format, introduït per Kodak, va revolucionar el món de vídeo domèstic.

Què és el format Súper 8?

El Súper 8 mm va ser llençat al mercat com una millora del format 8 mm. L’objectiu de Kodak era acostar al nombre més gran de consumidors, la possibilitat de gravar les seves pròpies pel·lícules familiars. I va funcionar perquè durant els anys 60 i 70 va aconseguir una gran expansió al mercat. Com el seu nom indica, mesurava 8 mil·límetres d’ample i va ser pensat majoritàriament per l’ús domèstic. Tot i això, existeixen grans filmacions en format Súper 8. Tal com ja tenia el seu predecessor, el 8 mm, el Súper 8 només tenia perforacions a una sola banda del negatiu, però aquestes perforacions eren més petites i això va permetre fer més gran el quadre d’exposició de la pel·lícula. Realment el Súper 8 va fer guanyar molta més qualitat als vídeos.

Procés per digitalitzar un Súper 8 en alta qualitat

L’arribada de la cinta magnètica va fer anar perdent seguidors al Súper 8 i als anys 90 es va deixar de produir algunes emulsions per Súper 8. Què podem fer ara per recuperar totes aquelles pel·lícules? La millor solució és la digitalització. Passar súper 8 a digital és un procés que permetrà poder visualitzar les pel·lícules a l’ordinador i, fins i tot, al telèfon mòbil. El procés de digitalització consisteix en l’escanejat de la pel·lícula fotograma a fotograma. A més, els escàners professionals garanteixen l’escanejat a 18 fotogrames per segon i la possibilitat d’eliminar pols del negatiu. Tot i poder pensar que la qualitat pot resultar no ser massa bona, un escàner d’alta definició pot aconseguir una resolució i qualitat d’imatge com l’HD d’avui dia.

On passar pel·lícules Súper8 a USB?

Si vols digitalitzar les bobines de Súper-8 en alta definició, ara és el millor moment. A Videolab, laboratori de vídeo a Barcelona, som especialistes en digitalització de Súper 8 tant en qualitat estàndard  com en alta definició (HD). A més del Súper 8, podem convertir els seus formats predecessors com són el 8 mm, 16 mm i 91/2 mm a arxius digitals.

El pas a digital és segur i conservareu per sempre els vostres records. Consulta pressupost en HD o SD sense cap compromís. 

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 2 Media: 5]