Com digitalitzar una cinta de casset?
4.5 (2)

Al post anterior us parlàvem de les cintes VHS i la seva semblança amb les cintes de casset d’àudio. Durant molts anys les cintes de casset, amb les que escoltàvem música o fèiem gravacions domèstiques, van conviure amb les cintes magnètiques de vídeo. A diferència dels VHS de vídeo, les cassets d’àudio eren petites, lleugeres i fàcils de transportar. L’arribada del casset va reemplaçar les bobines d’àudio i, durant més de dues dècades, va ser el format estrella de la indústria musical. Qui no va tenir cintes de casset a casa, al cotxe o escoltava música amb els famosos walkmans pel carrer?

Cintes de Casset. Què es pot fer amb elles?

Encara és molt habitual tenir cintes de casset a casa. A vegades no només són enregistraments domèstics, sinó que també poden ser de conferències, xerrades o cursos en els quals vau assistir i us agradaria poder tornar a escoltar. Conservar en bon estat un reproductor de cassets no sempre és fàcil i, per això, la millor manera de recuperar i conservar els àudios és la digitalització. Transformar l’àudio analògic a digital us farà transportar als anys vuitanta i poder recuperar les veus i les músiques familiars. Els arxius digitals actuals permeten poder compartir o editar d’una manera molt senzilla els àudios de les cintes de casset.

Com digitalitzar un cinta de casset?

Si us pregunteu com passar cintes de casset a l’ordinador, heu de tenir clar que el que cal fer és convertir el senyal analògic de la casset a senyal digital. Per això, és necessari tenir un reproductor de cassets amb connexions externes. D’aquesta manera, el reproductor es connectarà a un ordinador i, mitjançant un software de captura, captarà el senyal analògic. El bon estat de funcionament de tots els components garantiran un resultat òptim.

Converteix les teves cintes de casset a CD

El CD és el format físic més comú on gravar i reproduir música i fitxers d’àudio. Tot i això, cada cop més el suport per entregar els àudios digitalitzats és un llapis de memòria. Els USB permeten gravar els àudios en diferents formats (sigui .wav, .mp3…) i no limiten la seva capacitat a 70-80 minuts com el cas dels CD. Transportar, copiar i escoltar els vostres àudios serà molt més fàcil i accessible en format digital.

Passa les teves cintes de casset a l’ordinador amb Videolab

Tot i que és possible digitalitzar àudio des de casa, des de Videolab sempre us recomanem que busqueu un laboratori professional que garantirà uns millors resultats de la digitalització. A Videolab, a més de digitalitzar, ens encarreguem de realitzar petits ajustaments als àudios i així millorar el so o reduir el soroll de fons. Les vostres cintes de casset seran tractades de manera individual i enumerades de la mateixa manera que l’arxiu digital. Posteriorment, podem separar l’àudio per pistes i, en el cas que la casset estigui sense contingut, serà retornada sense cap cost. Contacta amb nosaltres per conèixer més detalls.

Ara és el moment de digitalitzar!

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 2 Media: 4.5]