Passa les teves velles cintes VHS a un pendrive
4 (4)

Digitalitzación de cintas

Tots hem tingut cintes VHS a casa. Qui no recorda gravar pel·lícules que feien a la televisió o veure gravacions familiars de les vacances? Ara totes aquestes cintes es poden haver deteriorat i tornar-les a veure pot ser complicat. La tecnologia canvia molt ràpidament i, quasi sense adornar-nos, els vells formats van quedant substituïts per nous. Què va passar amb el VHS? Quina pot ser la millor solució per tornar a veure tots aquells records sense perdre’ls?

Què és una cinta VHS?

És un sistema d’enregistrament de vídeo analògic en cinta magnètica. Va ser desenvolupat per JVC i llençat al mercat l’any 1976. Les sigles VHS indiquen ‘Video Home System‘ i, com ja sabem, es va convertir en el sistema estàndard de gravació domèstica amb un funcionament molt semblant als cassets d’àudio però amb una cinta més ampla.

Per què va ser substituït el VHS?

A finals dels vuitanta i especialment als noranta, el VHS va estar present a pràcticament totes les cases. Durant més de 15 anys aquest format va revolucionar la gravació de vídeo domèstic fins a aproximadament l’any 2005 que va començar a aparèixer el DVD. Aquest nou format, que oferia moltes possibilitats i millor qualitat, va entrar al mercat per desbancar les cintes magnètiques. El DVD permetia afegir més interactivitat, menús de navegació, possibilitat d’inserció de més idiomes…

Com convertir un VHS per passar-lo a un USB

Fa pocs anys era molt habitual passar els VHS a DVD, donat que aquest últim format era l’estàndard per la reproducció de vídeo a les cases. Amb els anys, el format en arxiu digital ha anat guanyant terreny i, actualment, el més recomanable és passar els VHS a USB. A Videolab, digitalitzem tots els formats de cinta analògica, com els VHS, tant a USB com a DVD. Tot i això, recomanem sempre digitalitzar a un arxiu digital que fàcilment podreu veure a l’ordinador o a la televisió. Al nostre laboratori tenim diferents tipus de reproductors que ens permeten poder treballar de manera contínua i amb qualitat professional per aconseguir els millors resultats. Cal tenir present que la durada mitjanada de les cintes de vídeo és de 20 anys i que, per tant, és possible que aquestes comencin a perdre qualitat. Ara és el moment de digitalitzar abans que sigui massa tard.

Quin cost té passar un VHS a digital?

Videolab treballem amb diferents franges de preus segons la durada de les cintes. A partir de 10 € cinta podreu passar vídeo de VHS a USB. Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres i us podrem fer un pressupost personalitzat segons el volum de cintes que porteu. Els nostres quaranta anys com a laboratori audiovisual a Barcelona avalen a Videolab com una empresa de referència al sector de la digitalització.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 4 Media: 4]