Conversió de diapositives antigues a format digital
5 (1)

diapositiva digital videolab

A Videolab treballem amb l’escàner Kodak HR 500 Plus d’alta qualitat, per a la digitalització de diapositives.

Tornar a gaudir de les diapositives antigues mai havia estat tan fàcil. La digitalització ha permès tornar a veure i compartir imatges analògiques que ja no teníem oportunitat de reproduir. La diapositiva va ser molt utilitzada a finals del segle XX per la fotografia publicitària, documental, de naturalesa, acadèmica… i, és per això, que a banda de la fotografia domèstica o familiar, encara hi ha grans quantitats d’arxius històrics que conserven caixes de diapositives amb un valor històric important.

Com veure diapositives antigues?

A partir de la dècada dels 50 o els 60 si t’agradava el món de la fotografia i tenies diapositives, era molt comú tenir un projector de diapositives a casa. De la mateixa manera, les universitats o centres de documentació, també tenien projectors de diapositives que resultaven molt interessants per realitzar presentacions o exposicions. Com sabem, una diapositiva és una fotografia positiva, en colors reals, en un suport transparent. Per això, la llum del projector passava per la diapositiva i les lents transparents i es projectava cap a una superfície perpendicular. Avui dia és complicat seguir tenit projectors i el que realment volem és poder conservar les imatges en digital. Per tant, ara és el moment de digitalitzar!

Com passar diapositives a un format digital?

Actualment per tal de passar diapositives a format digital s’utilitza un escàner. Mitjançant l’escanejat de les diapositives es garantirà la seva conservació i, fins i tot, es pot arribar a corregir el color, la llum i petites imperfeccions. A més, si es vol posteriorment una ampliació de la fotografia, l’escanejat en alta qualitat garantirà uns bons resultats en la impressió.

Quant costa escanejar una diapositiva?

Com comentàvem, és molt important la qualitat de l’escàner i dels arxius que genera a l’hora de valorar el preu de la digitalització. Per internet podeu trobar escàners per digitalitzar imatges, però cal sempre assegurar-nos de la relació qualitat-preu. Si el que busqueu és un resultat professional el que us aconsellem és que aneu a un laboratori professional. Aproximadament l’escanejat de diapositives de pas universal (24×36) pot anar des d’1,17 € fins a 3,74 €/unitat segons el tipus de qualitat que es desitgi.

Videolab, laboratori de diapositives i negatius a Barcelona

A Videolab treballem amb l’escàner Kodak HR 500 Plus d’alta qualitat, per a la digitalització de diapositives. L’escàner digitalitza qualsevol format fins al 6×9 cm. A més, elimina la pols i les ratlles per hardware amb un sistema d’escombratge d’infrarojos obtenint uns resultats d’òptima qualitat. Al nostre laboratori realitzem també manualment una recuperació de color i contrast obtenint imatges d’alta qualitat i definició. Les vostres diapositives mai sortiran del nostre laboratori, ja que comptem amb tot l’equip tècnic especialitzat dins les nostres instal·lacions. Tot el material serà entregat en una memòria USB o un disc dur i els originals sempre seran retornats.

Contacta amb nosaltres i demana un pressupost a mida.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 1 Media: 5]