Tendències i beneficis del vídeo marketing a xarxes socials
4.3 (4)

qué es el video marketing

Què és el vídeo marketing?

El vídeo marketing és una eina de marketing digital que consisteix en la producció de contingut audiovisual, normalment via plataformes d’internet, per a aconseguir aquells objectius que tenim marcats en la nostra estratègia de marketing. En definitiva, el vídeo marketing es basa en la creació i ús de vídeos com un element més de la nostra estratègia de continguts.

De fet, és una tècnica en auge a moltes plataformes. Recentment, Hubspot va treure un informe en el qual assegurava que el 81% de les marques utilitzen la tècnica del vídeo marketing.

Per què és tan important el vídeo marketing per a les teves xarxes socials?

Valor afegit

En el nou món de la comunicació 3.0, en el qual les xarxes socials regeixen tota estratègia de marketing, el vídeo és una de les eines de major valor. A més, es converteix en un valor afegit per als teus clients, la qual cosa et diferencia positivament de la competència.

Viable per a tot tipus d’empreses

És una tècnica viable per a tot tipus d’empreses, des de les més grans fins a les més petites. Si l’estratègia és bona, podem aconseguir una alta viralitat dels nostres vídeos sense necessitat de realitzar una gran inversió econòmica.

Posicionament

D’altra banda, YouTube va ser comprat per Google al 2006, la qual cosa va suposar que els vídeos guanyessin en importància. I és que des d’aquest dia, Google valora aquelles marques que tenen un canal actiu a YouTube on penjar vídeos periòdicament. El fet de tenir un canal a YouTube et beneficiarà en la teva estratègia SEO.

Facilitat

Un altre dels motius pels quals és important integrar el vídeo màrqueting a la nostra estratègia online, és per la facilitat i senzillesa que existeix actualment a l’hora realitzar un vídeo. Tan sols és necessari un mòbil amb una bona càmera per a muntar un vídeo. Aquest és un dels principals beneficis del marketing digital: qualsevol empresa pot dur a terme una estratègia de vídeo marketing sense necessitat d’haver de disposar d’un pressupost desorbitat.

Credibilitat

A més, el client sempre valora aquelles marques que es regeixen per la transparència. I en aquest cas, és vital posar cara als nostres treballadors. És un aspecte que està molt present avui dia i que té un gran èxit. Publicar vídeos en els quals apareguin empleats de l’empresa explicant qui som o què oferim, multiplica la credibilitat de la nostra marca davant els clients actuals o potencials.

Atraure tràfic

Finalment, un dels grans beneficis del vídeo marketing és la facilitat que existeix per a atreure tràfic. Estudis asseguren que a YouTube es visualitzen 2,8 milions de vídeos per minut. Una estadística espectacular que confirma la gran rellevància que té aquesta plataforma i que reivindica la importància de tenir un canal actiu en YouTube.

porque videomarketing

Quina xarxa social de vídeo és la més adequada per a la teva marca?

Youtube

Des de la seva creació, YouTube s’ha convertit en el gegant del vídeo a nivell mundial. Persones de diferents tipus d’edat consumeixen contingut audiovisual en aquesta plataforma. Si bé és cert, el rang d’entre 18 i 34 anys és el que li dedica un major nombre d’hores. A YouTube es valoren els vídeos que tinguin una durada d’uns 3 minuts aproximadament.

Facebook

Encara que en els seus inicis se li donava més importància a les imatges, el vídeo està agafant una rellevància cada vegada major. Un element diferencial de Facebook respecte a altres plataformes, és l’autoreproducció. És a dir, en el moment en el qual l’usuari està en la secció de notícies, es van reproduint vídeos automàticament un darrere d’un altre, la qual cosa facilita arribar a més persones.

El rang d’edat està entre els 25 i 35 anys, triomfant tot aquell contingut audiovisual amb una durada d’entre 21 i 45 segons.

Instagram

A poc a poc, Instagram va incorporant el vídeo sumant-se a les imatges. La funcionalitat del vídeo existeix en Instagram des de 2013 amb uns resultats més que positius. En aquest cas, l’usuari valora la brevetat dels vídeos i és que en els seus inicis el màxim eren 15 segons, encara que actualment s’ha estès fins als 60 segons.

Twitter

Twitter ha introduït novetats molt interessants en el videomarketing. La integració dels gifs o la seva relació amb Periscope o Vine li ha donat un salt qualitatiu enorme. Aquesta plataforma permet vídeos de fins a 140 segons.

7 claus per triomfar amb el teu vídeo marketing a xarxes socials

1- Produir vídeos que generin interacció

És clau oferir contingut rellevant a l’usuari, que es pugui sentir interpel·lat i que el comparteixi amb els seus iguals. D’aquesta manera, aconseguirem que el vídeo obtingui una major difusió i pugui convertir-se en viral.

2- La importància de l’storytelling

La creativitat ens diferenciarà de la resta. La creació d’una història creativa incrementarà les possibilitats que el nostre vídeo sigui compartit.

3- L’usuari com a protagonista 

L’usuari ha de ser el centre de l’storytelling i que giri al seu voltant. Si el contingut és d’interès i el client se sent protagonista, la viralitat estarà molt més a prop.

4- Contingut emocional

És important apel·lar als sentiments i emocions dels usuaris perquè relacionin la nostra marca amb allò que els fa sentir.

5- Tingues en compte el SEO en la teva estratègia

Una bona estratègia de keywords serà clau de cara a tenir un bon posicionament a YouTube i així atreure a un major nombre de visitants.

6- Major brevetat possible

L’usuari cada cop cerca contingut més breu i directe. És per això que com més breu sigui el nostre vídeo, més fàcil serà arribar al client potencial.

7- De més a menys

En la majoria dels casos, abandonem el vídeo abans que aquest arribi a la seva fi. És per això, que és de vital importància captar l’atenció de l’usuari en els primers segons.

Necessites produir contingut audiovisual per a la teva estratègia de marketing? Contacta’ns!

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 4 Media: 4.3]