Beneficis de la microfilmació i digitalització de documents
0 (0)

microfilmación y digitalización de documentos

Què és el microfilm i quan va ser creat?

El microfilm és un sistema d’arxiu, gestió i difusió de documents creat l’any 1859 pel francès René Dagron durant la guerra franc-prussiana. Consisteix en una pel·lícula en la qual es copien documents o manuscrits permetent emmagatzemar grans quantitats de rotllo en poc espai i ampliar-les per al seu ús.

L’objectiu principal del microfilm és aconseguir una reproducció exacta del document originari, que serà representat en una reducció determinada i coneguda. De fet, això té més valor del que es pot pensar, i és que sovint, institucions i governs accepten el microfilm com una prova de gran valor davant el tribunal.

Què és la microfilmació d’arxius i per a què serveix?

La microfilmació d’arxius és un procés fotogràfic en el qual es captura la informació que contenen els documents i es plasmen en rotllos de microfilm. La mitjana de captura d’imatges per rotllo és, aproximadament, de 800 en tamany carta. La microfilmació d’arxius permet mantenir la imatge exacta tal com està en el document físic.

Així, és l’únic recurs amb el qual és impossible alterar algun aspecte del document original.

microfilmación y digitalización de documentos

Procés de digitalització d’un microfilm

El procés de digitalització de microfilms és bastant ràpid gràcies als diferents avanços tecnològics que s’han anat donant al llarg dels últims anys. Les empreses acostumen a utilitzar escàners amb càmeres per a capturar tot tipus d’imatges, un fet que resulta molt efectiu.

Per a iniciar el procés de digitalització, en primer lloc es carrega la pel·lícula en l’escàner, on afegim uns paràmetres bàsics perquè el programari pugui localitzar i extreure les imatges. Una vegada finalitzat el procés d’escaneig de les imatges, es poden digitalitzar en el format triat.

Els formats RAW, BMP i TIFF no perden ni informació ni qualitat d’imatge però, per contra, ocupen molta memòria. És per això que s’usen formats JPEG, PNG o GIF que els emmagatzemen en formats que ocupen un espai molt de menor.

Avantatges de microfilmar i digitalitzar documents

Els principals avantatges de la microfilmació i digitalització de documents són els següents:

  • Durabilitat: Poden passar més de 100 anys sense que s’alteri la composició física i química dels documents.
  • Versatilitat: Pot treballar amb tot tipus de documents sense perdre la seva efectivitat.
  • Reducció d’espais: Fins a un 2% de l’espai que ocupa el paper.
  • Duplicació fàcil: Permet una consulta sense perill de danyar el document mare. Es poden fer còpies o imprimir en qualsevol moment.
  • Possibilitat d’enviament per correu: Això evita despeses en transport.
  • Mitjà ràpid i pràctic per a la localització d’informació. Es pot ordenar per carpetes i guardar-ho en l’ordinador.
  • Estalvi de temps: És molt més ràpid quan volem veure un arxiu concret en un microfilm.
  • Accés compartit: En digitalitzar els documents, aquelles persones que autoritzem podran accedir des de qualsevol dispositiu.

microfilmación y digitalización de documentos

Digitalitza els teus microfilms amb Videolab!

A Videolab, amb gairebé 50 anys d’experiència, som especialistes en la digitalització de tot tipus de documents en qualsevol format.

Comptem amb diferents tipus d’escàners per a la digitalització de documents. Només has de contactar-nos, explicar-nos el teu projecte i nosaltres te’l posem a la teva disposició.

Contacta’ns!

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 0 Media: 0]