Procés de digitalització d’una pel·lícula de Súper 8
4 (2)

super8 a digtial videolab

Teniu una pila de bobines de Súper 8 guardades al vostre armari?, o bé recordeu el vostre pare o mare gravant-vos de petits amb aquelles càmeres de Súper 8 i ara ho voleu tornar a veure? No espereu més, perquè les bobines de cinema tampoc duren per sempre!

Com funcionava un Súper 8?

Les pel·lícules de Súper 8 són un tipus de cinta magnètica i van ser llençades al mercat com una millora del format 8 mm. Com el seu nom ens indica, mesurava 8 mil·límetres d’ample i va ser pensat majoritàriament per l’ús domèstic. Els anys 60 i 70 van convertir-se en els millors per aquest format, ja que el seu preu i la millora respecte al seu predecessor el van fer el gran triomfador.

El seu funcionament era molt fàcil i, per aquest motiu, també va esdevenir un format tan popular. Tot el que calia fer era posar un rotllo de pel·lícula dins la càmera i començar a gravar. Una vegada acaba la pel·lícula només s’havia de treure de la càmera i portar-la a processar. I ara, com les podem veure?

Procés de digitalització d’un Súper 8

Tot i conservar-les en un lloc en bones condicions, les bobines de Súper 8 van perdent amb els anys. La millor opció és la digitalització. El procés per passar de Súper 8 a digital consisteix en l’escanejat de la pel·lícula fotograma a fotograma. Els escàners professionals garanteixen l’escanejat a 18 fotogrames per segon i la possibilitat d’eliminar pols del negatiu. En el cas de bobines amb so, l’escàner també s’encarrega de capturar el senyal d’àudio i transformar-la a digital. Aquest procés es pot realitzar en definició estàndard o bé en alta definició (HD).

On digitalitzar pel·lícules de Súper 8?

Si busqueu on digitalitzar Súper 8 a Barcelona, heu trobat la millor solució! A Videolab, laboratori de vídeo des de 1983, som especialistes en digitalització de Súper 8 tant en qualitat estàndard com en alta definició. A més del Súper 8, podem convertir els teus formats predecessors com són 8 mm, 16 mm o 9 1/2 mm a arxius digitals.

Quant costa digitalitzar Súper 8?

Videolab treballem amb diferents franges de preus segons la durada o el volum de bobines que porteu. A partir de 28 € (en SD) o 53€ (en HD) podreu passar Súper 8 a digital.

Conserva les velles pel·lícules per sempre i torna-les a gaudir. Consulta pressupost en HD o SD sense cap compromís. 

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 2 Media: 4]