A Videolab t’ensenyem les noves pissarres del S.XXI
0 (0)

Si ens demanen que imaginem una aula és inevitable visualitzar una pissarra i al mestre escrivint múltiples formules, diferents paraules, algun esquema o diagrama, amb un inconfusible guix blanc, fins i tot amb guixos de colors en aquelles escoles més atrevides. Records d’infància i adolescència coberts de la fina pols del guix en sacsejar l’esborrador. I si no hi havia esborrador sempre existia el recurs de la màniga de la camisa o el jersei.

Però en la realitat les coses estan canviant amb la irrupció d’un nou element a les aules de totes les edats: la pantalla interactiva.

I no és la primera vegada. Fins ara les pissarres i el guix havien resistit el primer assalt provocat per les pissarres digitals: ordinadors connectats a un projector de vídeo que mostrava el senyal en una superfície llisa, a vegades tàctil. Però eren sistemes voluminosos, lents, necessitaven la instal·lació de pesats suports per als projectors, i les condicions de llum necessàries per al seu ús obligaven a fer classe a les fosques. Amb això, les pissarres tradicionals es mantenen com un element econòmic, lleuger i de fàcil instal·lació, encara que no tan espectacular, sí que era eficaç.

Fins que van arribar les pantalles interactives. Digna evolució de les pissarres digitals, que en el seu interior amagava el potencial del millor de cada món. La seva lleugeresa i reduïda grandària, com una TV de pantalla plana, permet una fàcil instal·lació i integració en l’ambient de l’aula. Fins i tot es poden col·locar sobre lleugers suports d’alumini amb rodes afegint mobilitat i versatilitat en l’ús diari.

En el seu interior alberga un ordinador de gran potència gràcies als processadors actuals, equipat amb sistemes operatius Windows o Android i connectivitat tant per cable com per WIFI i Bluetooth, donant-li plena compatibilitat amb programes i aplicacions utilitzades pels docents des del seu propi ordinador. La pantalla tàctil d’alta qualitat i resistència, amb resolucions de FullHD fins a 4K, permet una perfecta visualització des de qualsevol punt de l’aula sense que importi el nivell d’il·luminació.

A més de les aplicacions i de la possibilitat de combinar elements textuals amb imatges en moviment, els llapis tàctils resulten una nova eina a manera de guix electrònic per a reforçar la simbiosi de l’usuari amb la pantalla. També es poden utilitzar les mans, ja que els nous avanços en tecnologia tàctil multipunt permeten una resposta cada vegada més precisa i sensible.

I no tot queda a les aules, les prestacions de les pantalles interactives han superat límits per a fer-se un lloc en altres àmbits com són les reunions d’empresa, el disseny gràfic o fins i tot el comerç petit. Ja podem veure en diferents comerços i grans superfícies pantalles tàctils que ens ajuden a resoldre dubtes sobre talles, models o característiques.

A Videolab shop pots trobar la nostra secció de monitors i pantalles, entre ells comptem amb Monitors interactius per a aules amb definició des de FullHD a 4K. Informa’t a material@videolab.es i consulta’ns personalment per a un millor assessorament.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 0 Media: 0]