Discos Durs o Cintes LTO, Quina és la millor solució d’emmagatzematge?
0 (0)

Avui en dia en la majoria d’empreses, productores,… es generen diàriament grans quantitats de dades digitals. Buscar diferents solucions d’emmagatzematge i/o mitjans per realitzar còpies de seguretat i mantenir els arxius a llarg termini és una cosa amb el que pensem constantment.

La majoria d’usuaris coneixen majoritàriament els discos durs, ja siguin HDD o SSD, i les solucions RAID i NAS que són una bona solució per guardar grans volums de treball o per realitzar còpies de seguretat. A més es pot trobar gran varietat de marques i models al mercat. Permeten accedir d’una manera senzilla i ràpida als arxius emmagatzemats.

Però si realment volem protegir i preservar els continguts a llarg termini i tenir-los ordenats, seria la solució anar fent còpies de seguretat?

Cada vegada més les cintes LTO (Linear Tape-Open) segueixen sent una elecció per a moltes empreses i professionals. I és que són molts els avantatges que presenta respecte els HDD per preservar els arxius a llarg termini.

La tecnologia de disc comparat amb la cinta, necessita 4 vegades més espai. A més, el cost per capacitat de dades és molt més baix que l’emmagatzematge en HDD.

La seva optimització del consum elèctric les fa respectuoses amb el medi ambient, amb el conseqüent estalvi en costos energètics.

La cinta té una durabilitat molt alta (sobre els 30 anys) i és molt més robusta el que li permet ser un mitjà més portàtil i segur. Evidentment la inversió inicial és molt més elevada que la compra d’un disc, però quan parlem de solucions a llarg termini i amb garanties les cintes segueixen sent l’opció més rendible. Abans d’escollir una solució d’emmagatzematge pensa sempre en les despeses, si necessitessis accedir a les dades a curt o llarg termini, la seguretat i portabilitat,…

Si tens qualsevol dubte, a Videolab podem oferir-te el millor assessorament per escollir la millor opció.

backup lto

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 0 Media: 0]