Consells per fer les millors Videoconferències
0 (0)

kit videoconferencia videolab

Molts recordaran els principis dels 90 aquella aplicació que servia per enviar (i rebre) missatges en temps real. Fins i tot ens permetia enviar vídeo gràcies a unes senzilles càmeres que es coneixerien com a Webcams. Aquell invent desenvolupat per Intel i Microsoft va ser batejat com Messenger, juntament amb l’iChat d’Apple es convertiria en la llavor d’una nova manera de comunicar-se: les videoconferències.

Amb el temps van sortir noves aplicacions, com l’Skype, que afegien la possibilitat de comunicar amb telèfons, fixes o mòbils (que començaven a treure el cap a finals de segle XX). La qualitat de les càmeres i la millora de les xarxes milloraven substancialment l’experiència de parlar amb algú mirant-lo als ulls, encara que fos a quilòmetres de distància. Fins als nostres dies, que el WhatsApp a substituït al Messenger i l’Skype, les xarxes 4G i 5G permeten comunicar vídeo en temps real amb fluïdesa, i on és estrany trobar una tauleta o portàtil que no inclogui una webcam.

La situació dels últims dos anys a tret a la llum aquelles aplicacions que fins ara només limitaven la videoconferència a l’àmbit laboral. Ara no és estrany fer una classe, una reunió de veïns o una presentació d’un llibre a través de ZOOMMEET. I és que la finestra per on ens comuniquem diu molt de nosaltres, una acurada posada en escena o una mala col·locació de la càmera poden ser la diferència entre una reunió exitosa o una mala experiència.

Des de Videolab us volem donar uns petits consells per fer videoconferències correctament.

  • La posició: la càmera ha d’estar en una posició anivellada amb els nostres ulls, les càmeres integrades en portàtils provoquen punts de vista contrapicats que ens fan veure com gegants i només mostren com són els sostres de les habitacions. Es recomana posar la càmera a sobre del monitor o fer servir un petit trípode.
  • El fons: nosaltres hem de ser el punt d’atenció, parets llises o amb poca decoració ens faran destacar. L’excés de mobiliari, quadres i andròmines distreu l’atenció de l’interlocutor i és contraproduent que es sàpiga massa de les nostres aficions. Algunes aplicacions permeten la generació d’un fons virtual al nostre voltant, més semblant a un programa de tarot televisiu que a una reunió de feina. En cas de no disposar d’una paret neta podem posar darrere nostre un petit fons desmuntable, els fabricants ofereixen una gran varietat de colors i textures a escollir.
  • La il·luminació: un dels punts clau. Les ombres que provoquen els llums de sostre poden marcar massa les nostres faccions, una llum massa forta darrere nostre (contrallum) ens enfosquirà la cara. La millor solució és un panell LED de petites dimensions davant nostre, una mica separat del monitor. Ens il·luminarà correctament. La majoria venen equipats amb potenciòmetres que regulen la intensitat i també es pot ajustar la temperatura de color, que provoca efectes de llum massa groga o massa enlluernadora.
  • El so: un altre dels punts clau. Els micròfons permeten captura la nostra veu i que els altres entenguin el nostre missatge. No tothom es pot fer un locutori a casa, insonoritzat i sense reverberacions que interfereixin. Per això evitem els micròfons integrats, ens obliguen a apropar-nos adoptant una postura incòmoda i la majoria són omnidireccionals, que capten el so al seu voltant, facilitant que els sorolls ambientals es “colin” interferint el nostre missatge. Es pot optar per un auricular amb micròfon, més utilitzat per joves, influencers i youtubers; també podem fer servir un micròfon de sobretaula, acostumen a ser més direccionals evitant els sons ambientals, i ens donen més comoditat al no portar-los a sobre. Es poden fixar sobre un petit trípode o suports articulats de sobretaula. Els més professionals opten per micròfons de corbata, amb cable o sense fils.

 

Aconsegueix ja a Videolab tecnologia capdavantera i d’alta gamma! El nostre equip de venda de material et guiarà durant tot el procés amb una atenció de primera i un assessorament totalment personalitzat.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 0 Media: 0]