Saps diferenciar les teves cintes de vídeo?
4 (2)

vhs digitalización videolab

Heu trobat a casa una caixa vella plena de cintes de vídeo? Els vostres pares o avis encara conserven els seus records en formats de cinta analògica?

Actualment, aquests formats de cinta de vídeo s’han quedat obsolets i tornar a veure un vídeo familiar pot resultar complicat. A més, heu de tenir en compte que les cintes de vídeo no duren per sempre i, tot i no tocar-les, es van deteriorant. Ara és el moment de digitalitzar!

Digitalització de vídeo

Si heu decidit fer el pas i digitalitzar les vostres cintes, en el blog d’avui us parlarem dels diferents tipus de cinta domèstica perquè els sapigueu identificar abans de portar-los a digitalitzar. A Videolab, podem digitalitzar qualsevol mena de format de vídeo domèstic. Passant les cintes de vídeo a un arxiu digital farà que les vostres VHS o Mini DV siguin fàcilment accessibles i reproduïdes.

Formats originals de cinta de vídeo

VHS

VHS

Les cintes VHS van estar presents durant la dècada dels vuitanta i noranta. El format va ser desenvolupat i llençat al mercat per la marca JVC l’any 1976 i va conquerir el mercat del vídeo domèstic.

VHS-C

VHS-C

És el format compacte de cinta VHS presentat per la companyia JVC l’any 1982 i utilitzat principalment en videocàmeres compactes per al mercat domèstic. Poden durar entre 30 i 45 min.

MiniDV

MINI DV

Aquest format de cinta digital de vídeo va ser creat l’any 1996. Més endavant, cap als inicis del segle XXI, es va popularitzar el mercat de les càmeres de vídeo amb MiniDV com a forma d’enregistrament.

Hi8

VIDEO 8 – HI8 – DIGITAL8

Format desenvolupat per Sony l’any 1985. Era una cinta com els cassets d’àudio, fàcil i petita de fer servir a les videocàmeres de mà, que va ser molt popular els anys 90 i 2000. L’any 1989 va crear el format HI8 millorant la qualitat del Vídeo 8.

Betamax

BETAMAX

Va néixer el 1975 presentat per la marca Sony. Era un format de vídeo en color dissenyat per a la norma NTSC nord-americana i que va ser adaptat a PAL per ser utilitzada a Europa. Amb més qualitat però menys durada va perdre la batalla contra el VHS.

HDV

HDV

Format de vídeo presentat l’any 2003 que utilitza les pròpies cintes de MiniDV però gravant en alta definició (1440 x 1080).

Què obtenim digitalitzant les cintes de vídeo?

Una vegada les cintes estan digitalitzades, aquestes poden ser passades a diferents formats. En el cas dels vídeos, el format més comú és la conversió a .mp4 un format que podreu visualitzar fàcilment en qualsevol ordinador o televisió moderna. Tot i això, al laboratori ens adaptem a qualsevol necessitat o format diferent. 

Contacteu amb nosaltres i us farem un pressupost a mida!

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 2 Media: 4]