Rodatges i retransmissions en directe d’intervencions quirúrgiques
5 (1)

rodaje medico streaming

Any rere any els avenços en el camp mèdic i tecnològic fan possible realitzar intervencions abans impensables. Un exemple és la tecnologia 5G que permetrà fer intervencions quirúrgiques teleassistides compartint imatges en alta qualitat a temps real, potenciar l’ús de la robòtica amb cirurgies menys invasives pel pacient o millorar la seguretat de les dades mèdiques.

La medicina és un camp en constant aprenentatge pels professionals del sector i, poder assistir i veure les intervencions que realitzen experts pot ser una gran experiència formativa. Ara gràcies als avenços i a les càmeres integrades de molts dels dispositius mèdics, és possible seguir una intervenció des de qualsevol part del món.

Rodatges a quiròfans

Un rodatge dins un quiròfan requereix molta planificació prèvia per part de l’equip mèdic, els responsables del quiròfan i l’equip audiovisual. Abans d’iniciar el rodatge cal valorar la instal·lació mèdica i comprovar les entrades i sortides de vídeo i àudio que els equips porten incorporats. A més, en el cas que els professionals parlin en directe explicant passos de les intervencions, caldrà que les càmeres i els micròfons quedin col·locats de tal manera que no interfereixin en la feina. El cablejat i les connexions seran importants d’instal·lar i col·locar abans del rodatge.

Retransmissions en streaming

Actualment es duen a terme retransmissions en directe d’intervencions quirúrgiques en recintes hospitalaris, sigui per a cursos, seminaris o congressos. Molts d’aquests actes es realitzen en directe via streaming a través d’Internet i permeten que professionals d’hospitals de tot el món puguin intervenir en directe. A Videolab tenim experiència en aquest camp i hem treballat en diversos hospitals de Barcelona com el Vall d’Hebrón.

El nostre equip tècnic s’encarrega de la instal·lació i comprovació de tots els senyals de vídeo i àudio abans de la intervenció. Treballem amb dos o més càmeres dins del quiròfan (segons necessitats tècniques) i podem captar més de 10 senyals de vídeo de les càmeres dels diferents dispositius mèdics. Tots els senyals de vídeo seran gravats en alta definició (HD) i enviats via streaming o a un altre punt de l’hospital on estiguin els assistents.

Una vegada realitzat el rodatge, com a laboratori audiovisual, oferim la possibilitat de realitzar tasques de postproducció o edició de vídeo. Els nostres professionals poden incorporar títols, logotips o tallar clips de vídeo per així poder conservar totes les imatges de les intervencions.

Videolab, laboratori audiovisual a Barcelona

Els nostres 40 anys d’experiència al sector audiovisual ens fan treballar amb els equips necessaris per a cada rodatge i adaptar-nos a les necessitats de cada hospital o centre sanitari. El nostre equip tècnic intern de l’empresa treballa sempre amb total discreció i professionalitat i amb totes les mesures sanitàries que marca la situació actual.

Demana’ns pressupost o consulta’ns qualsevol dubte.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 1 Media: 5]