Necessites emmagatzemar arxius o documents? Avui parlarem dels discs durs
0 (0)

Avui en dia es generen grans quantitats d’arxius digitals el que ens porta a buscar dispositius per al seu emmagatzematge o bé per a realitzar còpies de seguretat. Els HDD (Hard Disk Drive), coneguts com a discos durs, són dispositius que serveixen per a emmagatzemar dades de forma permanent i són una bona solució per a guardar grans volums de treball.

Els discos durs són coneguts actualment per tots, però quan van aparèixer els primers discos durs? Va ser el 1956 quan l’empresa IMB els va començar a comercialitzar.

Aquest primer disc dur, que es va inventar a principis del 1956, es va dir RAMAC 305. El RAMAC oferia una capacitat de 5 MB de dades. IBM l’any 1980 va trencar la barrera d’emmagatzematge superant el GigaByte de capacitat. El model oferia 2,52 GB.

Al llarg dels anys els discos durs han mantingut la seva posició en el mercat augmentant la seva capacitat i disminuint els seus preus. Respecte a la grandària també han variat molt. Actualment els estàndards són de 2,5″ o de 3,5″. El seu preu pot variar depenent d’aquesta grandària i de la seva capacitat.

Una alternativa als HDD són els SSD (Solid State Drive). Aquestes són unitats d’estat sòlid i la seva gran diferència amb els discos durs HDD és que emmagatzemen els arxius en microxips amb memòries flash en comptes de components mecànics com els HDD. Els SSD destaquen per la seva rapidesa encara que tenen preus molt més elevats.

Videolab disposem d’una gran varietat de models de discos durs, tant HDD com SSD (interns o externs). Som distribuïdors autoritzats de grans marques com Seagate, G-Technology, Lacie, Sony, Toshiba, … Entra a la nostra botiga online i consulta tot el catàleg. Per a qualsevol dubte pots trucar al 932005400 i t’informarem personalment.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 0 Media: 0]