El DCP: la distribució del cinema digital
5 (2)

A partir dels 2000 van aparèixer els primers projectors de cinema digital i posteriorment va sorgir el primer DCP, el format per a la distribució i projecció del cinema digital que substituïa al 35 mm.

Amb els anys els cinemes a poc a poc es van anar adaptant i apostant per la tecnologia digital. Les grans cadenes van fer el canvi ràpid mentre que la digitalització de les petites sales va adaptant-se més lentament. Actualment està gairebé estandarditzat i molts festivals de cinema ja ho utilitzen per la seva qualitat d’imatge i la seva facilitat d’emmagatzematge.

Però què és el DCP?

Un DCP (Digital Cinema Package) és un estàndard de projecció de cinema digital.

Indicar que el DCP no és un únic fitxer sinó que és un paquet amb diversos arxius estructurats que permet programar en un únic DCP, la movie amb els seus diferents àudios i els subtítols que siguin necessaris per a la seva projecció.

Cal destacar que es pot fer el que és anomenat Supplemental DCP (VF) per a afegir subtítols a un DCP ja creat. Els avantatges més destacables són que es pot elaborar a posteriori del DCP i enviar per email, ja que mitjançant la programació s’activaran els subtítols juntament amb el DCP original a la sala de cinema.

Encriptació i seguretat

Existeixen diferents nivells d’encriptació en crear un DCP. El KDM és l’acrònim de Key Delivery Message i és la clau requerida per reproduir una pel·lícula encriptada. Cada KDM habilita una versió de la pel·lícula per a reproduir-la en una sala de cinema en concret, per a uns dies determinats i fins i tot per a unes hores en concret.

Tens un curtmetratge, pel·lícula, documental o anunci que vulguis convertir a DCP?

A Videolab creem els DCPs amb la norma DCI perquè puguin projectar-se en qualsevol cinema del món.

Disposem de diverses estacions de treball per crear DCPs de la manera més ràpida, segura i ajustant-nos a les vostres necessitats.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 2 Media: 5]