Videolab signa un conveni amb Televisió de Badalona per digitalitzar el seu arxiu històric d’imatges
0 (0)

L’acord implica la transformació del fons analògic en format digital i coincideix amb el 20è aniversari de Televisió de Badalona

Per Videolab és molt important rebre la confiança de Badalona Comunicació per digitalitzar l’arxiu dels últims 20 anys

L’ingent arxiu històric d’imatges de Televisió de Badalona, que ara mateix es conserva en format analògic, es digitalitzarà. Això garanteix la conservació de les imatges en el futur i la seva adaptació per a ser reproduït mitjançant les noves tecnologies de la comunicació.

La firma del conveni entre Badalona Comunicació, l’empresa que gestiona els mitjans de comunicació públics de Badalona, i Videolab es va signar el passat divendres 14 de febrer, just el dia que Televisió de Badalona va complir 20 anys.

El conveni el van signar el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, i el representat de Videolab, Pere Tresserra Casamitjana.

Imatges que recullen la història recent de Badalona
Televisió de Badalona va entrar en funcionament el 20 de febrer de l’any 2000. Els estudis estaven situats al carrer del Mar, número 20. La nova televisió era l’hereva de Canal 51, la televisió local que havia deixat d’emetre uns mesos abans.

Durant aquests 20 anys, Televisió de Badalona ha estat present en tots els esdeveniments que han tingut lloc a Badalona. És per això, que l’arxiu documental d’imatges és enorme i té un alt valor patrimonial per al municipi.

El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, va explicar que “conservar aquest gran arxiu documental, que ara tenim només en format analògic, és absolutament obligat. A Televisió de Badalona tenim les imatges que recullen la història recent de Badalona, i això té un valor incalculable”. “Ara hem endreçat totes les imatges, les hem catalogat i amb la digitalització hem garantit que les generacions futures en puguin fer-ne ús“, va afirmar Josep Viñeta.

El gerent de Videolab, Pere Tresserra Casamitjana, va explicar que “per nosaltres és molt important rebre la confiança de Badalona Comunicació per digitalitzar l’arxiu dels últims 20 anys de Televisió de Badalona i, per tant, contribuir a la conservació de les imatges que mostren l’evolució de Badalona en aquestes dues dècades”.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 0 Media: 0]