Quant costa l’edició d’un vídeo?
4 (4)

edicion video videolab barcelona

Cada cop gravem més vídeos, fem més fotografies i aquestes van quedant guardades en els nostres dispositius mòbils o ordinadors. Tornar a mirar totes aquestes imatges és pràcticament impossible i, de vegades, pot ser complicat de tornar-les a localitzar i poder reviure els moments. Per aquest motiu us parlem avui de l’edició de vídeo i de com les noves tecnologies i les aplicacions han fet l’edició més fàcil que mai.

Què és l’edició de vídeos?

L’edició de vídeo és un procés en el qual es manipula i es reestructura un vídeo, àudio i/o fotografies per donar com a resultat un nou vídeo. És una de les parts de la postproducció que també pot incloure l’ús de títols o lletres, correccions de color, la creació de transicions, efectes de so i música…

Aquest procés ha anat evolucionant al llarg dels anys. Inicialment, a l’anomenada edició lineal, es tallaven, s’empalmaven i s’enganxaven trossos de negatiu de pel·lícula. Posteriorment, el procés es va començar a fer amb l’ús de dos o més magnetoscopis connectats. Amb el pas dels anys i els sistemes digitals va esdevenir l’anomenada edició no lineal, on especialment els ordinadors i els sistemes informàtics van permetre editar sense seguir cap ordre o inclús repetint preses del vídeo original.

La importància d’editar els vídeos

Gràcies a l’edició de vídeo es pot aconseguir un producte final molt més original, creatiu i atractiu de cara a visualitzar o mostrar a l’audiència. A més, els vídeos són una forma de sintetitzar i agrupar moments per conservar-los en un únic format final.

En l’àmbit personal l’edició de vídeos de vacances, viatges, aniversaris o casaments són un clàssic per ensenyar als amics i la família un moment especial de la nostra vida. Professionalment, un vídeo pot servir per resumir un esdeveniment, donar a conèixer un nou producte o bé millorar la nostra presència al web i a les xarxes socials.

Per tant, independentment de quina sigui la teva finalitat, professional o personal, l’edició de vídeo permetrà representar una idea o un esdeveniment d’una manera moderna i especial.

Quins programes s’utilitzen per l’edició de vídeos?

Existeixen moltes eines, gratuïtes o de pagament, que permeten poder tallar i enganxar fragments de vídeos o fotografies i així construir el vostre propi vídeo. Tant si teniu un sistema operatiu Windows, MacOs o Linux podreu fer servir diferents programes. Per exemple, a nivell professional trobem l’Adobe Premiere Pro (de pagament i disponible per MacOs i Windows), el Final Cut Pro (d’únic pagament i disponible per MacOs) o bé el DaVinci Resolve (amb versió gratuïta i disponible en els tres sistemes operatius).

En l’àmbit domèstic o principiant també podeu trobar el Windows Movie Maker (Windows), l’iMovie (de MacOS) o bé el Pinnacle Studio (disponible per Windows).

Cost de l’edició d’un vídeo

Depenent de les necessitats o l’habilitat amb els programes d’edició podeu optar per un software gratuït o bé de pagament. Un programa professional pot ser bastant car i d’alta dificultat per un usuari principiant si vol aconseguir uns bons resultats. Per aquest motiu, comptar amb editors professionals pot garantir que el resultat final sigui l’esperat.

A Videolab oferim el servei d’edició de vídeo per usuaris domèstics amb preus que oscil·len entre els 50€ l’hora i els 350€ la jornada.

Edita els teus vídeos amb Videolab

Especialistes en edició professional de vídeos, un tècnic de Videolab us ajudarà en tot moment a editar el vostre vídeo. Podem incloure també música, rètols, fotografies… per accentuar moments clau de la vostra vida i combinar així amb les imatges de forma entretinguda. Construïm projectes audiovisuals adaptats als interessos de cada persona.

Contacteu amb nosaltres per saber més informació i us farem un pressupost personalitzat.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 4 Media: 4]