INSTITUT GUTTMANN, 50 anys fent equip!
0 (0)

Videolab celebra l’aniversari de l’Institut Guttmann! Per molts anys!

La realització del DVD del seu 50è aniversari THE BEST OF MEN, doblada i subtitulada al català i castellà també  per a persones amb discapacitat auditiva i visual.

Dijous 19 de novembre al vespre va tenir lloc als Cinemes Texas de Barcelona la exitosa pre-estrena de la pel·lícula The Best of Men, un biopic realitzat per la BBC sobre el Dr. Guttmann i tot el que aquest va fer per canviar el paradigma de les lesions medul·lars.

L’acte, exclusiu per a premsa i els Amics de l’Institut Guttmann va comptar amb la presència del director de cinema Ventura Ponts i el crític de cinema Victor Riverola. A més, l’esdeveniment va acollir la presentació a càrrec del delegat territorial de la ONCE a Catalunya, Xavier Grau, d’un cupó especial de la ONCE commemoratiu del 50è aniversari de l’hospital, corresponent al sorteig del dissabte 28 de novembre.

La pel·lícula, que va agradar molt a tothom pel seu realisme, explica com a finals de la 2a Guerra Mundial, el Dr. Ludwig Guttmann, refugiat de l’Alemanya Nazi, arriba a l’hospital d’Stoke Mandeville i queda horroritzat en trobar als pacients amb lesió medul·lar immobilitzats, fortament sedats i alguns a punt de morir a causa de les úlceres de pressió. De manera immediata comença un nou tipus de tractament, eliminant sedants i entrant en conflicte amb l’equip mèdic i els pacients.

L’Institut Guttmann ha adquirit aquest any del seu 50è aniversari els drets de la pel·lícula, què doblada i subtitulada al català i castellà, s’emetrà el 28 de novembre per TV3  i el 5 de desembre per TVE (La2), en horari de sobretaula.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 0 Media: 0]