Reparació de cintes VHS trencades, humides o fetes malbé
4.7 (3)

pasar vhs digital videolab

Potser penseu que les cintes VHS, on tenim centenars de records familiars gravats, encara es conserven en bon estat per la seva aparença visual, però cal tenir en compte que per dins el seu procés de degradació pot ser molt alt. Les cintes VHS són suports de cinta magnètica que en molts casos, segons on han estat emmagatzemats, la humitat les pot haver deteriorat fins al punt d’arribar a trencar la cinta a l’hora de reproduir-les. Per aquest motiu, la digitalització és ara tan important per no perdre els records en format audiovisual. Al nostre laboratori, a més de la digitalització de cintes, ens encarreguem també de la seva reparació o canvi de carcassa en el cas que estiguin fetes malbé.

Què són les cintes VHS?

Com comentàvem, les cintes VHS són un sistema d’enregistrament de vídeo analògic en cinta magnètica. Les sigles VHS signifiquen ‘Video Home System’ i es van convertir en el sistema per excel·lència de gravació domèstica i familiar. L’anomenada generació millennial de ben segur que té tota la seva infància gravada en els VHS de casa. Passar els VHS a digital garantirà presentar els records i tornar a veure els millors moments familiars dels anys 90 a l’ordinador.

Funcionament d’un VHS

El mecanisme de lectura i escriptura dels VHS es realitza mitjançant un capçal del reproductor, que de forma magnètica, llegeix el vídeo i l’àudio de la cinta. Les cintes VHS les podem trobar en format PAL, l’utilitzat en l’àmbit europeu, o el NTSC, utilitzat majoritàriament als Estats Units. Dependent del format les cintes VHS poden arribar a gravar fins a 5 hores i existien modes de gravació estàndard (SP) o de reproducció llarga (LP). Per això, abans de digitalitzar les cintes, cal saber que existeix la possibilitat de trobar cintes amb 8, 9 o 10 hores de contingut.

Què és un VCR?

Molta gent al nostre laboratori ens pregunta què és un VCR respecte a les cintes VHS. Realment els VCR eren reproductors de cintes magnètiques, com les VHS. Per tant, es tracta d’un dispositiu que reprodueix i grava cintes de vídeo. Amb l’arribada dels VHS l’any 1976 i amb els primers VCR compatibles amb aquest format, van anar fent perdre posició a altres suports de cinta com el Betamax.

Rescata els teus records de les teves cintes VHS

Ja sabem què és un VHS, quina durada pot tenir i el format en què pot estar gravat. Ara és el moment de rescatar tots aquests records i passar-los a digital. Fa anys era habitual al nostre laboratori passar els VHS a DVD, però actualment el format més recomanable és en arxiu digital. Videolabdigitalitzem tots els formats de cinta analògica: VHS, Betamax, MiniDV…, ja que tenim diferents tipus de reproductors que ens permeten poder treballar de manera contínua i amb qualitat professional. A més, encara que penseu que les cintes estan trencades o tenen humitats, a Videolab us les podem arreglar. Els nostres tècnics, amb més de 30 anys al sector, poden canviar carcasses o arreglar cintes trencades.

Ara és el moment de digitalitzar! No espereu més! Consulta’ns per qualsevol dubte o aclariment.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 3 Media: 4.7]