Ara a Videolab també digitalitzem els teus Microfilms
4 (1)

John Benjamin Dancer es pot considerar el primer que va començar a utilitzar la tècnica de la microfilmació el 1839 però no va ser fins més tard quan es va popularitzar com a tècnica de conservació de documents. L’Associació de Biblioteques dels EUA va aprovar oficialment l’ús de microfilms per a la conservació de documents el 1936 i el 1938 el New York Times va començar a utilitzar la tècnica. Amb l’aparició de suports digitals com CD, discos durs, memòries USB, va començar a caure en desús… però molts arxius continuen contenint grans quantitats emmagatzemades amb documents històrics.

Què és un microfilm?
Un microfilm, o un rotllo de microfilms, contenen una reproducció exacta en miniatura d’un document original. Es guardava generalment informació acadèmica i relacionada amb la recerca per preservar els documents de paper i estalviar costos d’impressió. En aquest sentit, era una forma de conservació de documents.

A Videolab tenim una gran experiència en el camp de la digitalització de tota mena d’arxius de vídeo, àudio i imatges (diapositives i negatius), i ara també comptem amb un escàner capaç de digitalitzar rotllos de microfilm de 16mm i 35mm.

Amb la digitalització els microfilms podran ser compartits en diferents formats i serà la millor forma de conservació. Actualment accedir a un lector de microfilms és complex així que gràcies a la digitalització aquests arxius podran ser conservats i emmagatzemats sense perdre qualitat.

Abans de començar el procés de digitalització existeix la possibilitat de triar el tipus de format final com per exemple en .TIFF o .JPG. A Videolab també ens encarreguem de crear un únic o diversos fitxers en format PDF amb tot el material del microfilm. Tu decideixes el format d’entrega.

Més de 35 anys d’experiència dedicats a la digitalització garanteixen els millors resultats amb una gran qualitat professional. Comptem amb experiència en el sector audiovisual des de 1983 el que ens fa treballar amb els equips necessaris per a cada format i adaptar-nos als canvis necessaris.

¡Haz clic para calificar esta publicación!
[Votos: 1 Media: 4]